OSB dosky

Čo sú OSB dosky

OSB dosky sú dosky tvorené vrstvami lisovaných drevených triesok, ktorú sú na seba kolmo usmernené (orientované). Keďže sa pri nich spracovávajú zvyšky guľatiny, tak je výroba OSB dosiek ekologickejšia, napríklad v porovnaní s preglejkou. OSB dosky dostať v dvoch prevedeniach – s perom a drážkou alebo s kolmo zrezanou hranou. Sú charakteristické výbornou nosnosťou, stabilitou, pevnosťou, vysokou tuhosťou a v neposlednom rade rozumnou cenou. Sú zdravotne nezávadné a navyše bezpečné (štandardne OSB dosky spadajú podľa európskych noriem do kategórie bezpečného ohňovzdorného materiálu).

Využitie OSB dosiek

V súčasnosti majú OSB dosky rozmanité použitie pri väčších i menších stavebných projektoch – veď nie nadarmo patria k najpoužívanejším veľkoplošným materiálom. Obzvlášť populárne sú pri tzv. suchej výstavbe. OSB dosky sú zároveň využívané aj ako nosné prvky stropných či strešných konštrukcií. K obľúbeným riešeniam patrí podlaha z OSB dosiek, ktorá je nielen veľmi štýlová, ale má aj rýchlu a jednoduchú pokládku. Mimoriadnej popularite sa tešia OSB dosky pri zateplení podkrovia. Vďaka svojim vlastnostiam zamedzia zbytočným tepelným únikom, čím vám ušetria nemalé financie. V lete sa postarajú, aby nedochádzalo k prehrievaniu tepla pod strechou. OSB dosky taktiež môžete použiť aj ako obklad na stenu, dokonca vďaka nim môžete vytvárať nové priečky.

OSB dosky pre váš komfort

OSB dosky nájdu uplatnenie aj pri výrobe násteniek či iných bytových doplnkov – stolíky, poličky, komody či dokonca nástenky a pod. Často tvoria aj podklad pre bilboardy alebo  staveniskové oplotenie. Za ich obrovské pozitívum možno považovať to, že neobsahujú kazy, ktoré by mohli viesť k oslabeniu pevnosti materiálu. Vďaka vyššie spomenutým výhodám a výbornej cene je pochopiteľné, prečo sa OSB dosky zaradili k najpoužívanejším artiklom v stavebníctve a dopyt po nich neustále narastá. V našej ponuke nájdete kvalitné OSB dosky, ktoré sú určené do interiéru i exteriéru (prostredie s miernou vlhkosťou). Sú lepené lepidlom bez formaldehydu. Máme ich vo viacerých rozmerových prevedeniach – šírka 1250 mm, dĺžka 2500 mm a hrúbka 8, 10, 12, 15, 18, 22 alebo 25 mm. Či už potrebujete OSB dosky, BSH hranoly, KVH hranoly, termodrevo, drevené hranoly na fasády či rezivo, neváhajte nás kontaktovať. Z našej obrovskej ponuky si určite vyberiete.