Fasády z dreva

Nadčasové fasády z dreva pre dokonalé spojenie s prírodou

Fasády z dreva, resp. drevený obklad na stavbe, patria k najstarším druhom obkladových materiálov. V súčasnosti je cenený ich prírodný vzhľad a jedinečné čaro v kombinácií s moderným štýlom a dizajnom. Remeselníci si pochvaľujú fasády z dreva pre ich pomerne jednoduché spracovanie a montáž, majitelia nehnuteľnosti zase čerpajú všetky výhody, ktoré poskytuje drevo ako prírodný materiál. K tým najrelevantnejším patrí odolnosť a trvácnosť, ako aj životnosť rátaná na niekoľko desiatkov rokov. Samozrejme, dôležité  je nepodceniť primeranú povrchovú úpravu, ktorá zamedzí hnilobe, navlhnutiu či napadnutiu dreva škodcami. Fasády z dreva taktiež lákajú na svoju nadčasovosť a už spomínanú dizajnovosť. Pôsobia luxusne a dodajú punc jedinečnosti aj vašej nehnuteľnosti.

Ak fasáda z dreva, tak z kvalitného reziva

Nemožno zabúdať, že drevo vo všeobecnosti patrí medzi kvalitné tepelné izolanty, a teda aj fasády z dreva preberajú túto vlastnosť. Štandardne sa vyrábajú zo smreka, smrekovca a borovice. V SLOV-DV sústreďujeme svoju činnosť práve na dovoz reziva z týchto drevín, ktoré však pochádzajú z európskeho severu Ruska, Uralu a Sibíri. Práve extrémne klimatické podmienky, v ktorých tieto dreviny vyrastajú, sa v nemalej miere podieľajú na úžasnej odolnosti, trvácnosti a stabilite nášho reziva (drevené hranoly na fasády, KVH hranoly, BSH hranoly, OSB dosky, termodrevo, hobľované terasové dosky, obklady, tatranský profil a mnohé iné).

Fasády z dreva – buďte  jedineční

Preferované sú horizontálne aj vertikálne usporiadané fasády z dreva – výber záleží skutočne len na vašich preferenciách a vkuse. Rovnako je to aj v prípade fasád z medzerami alebo plný obklad – taktiež je to otázka vkusu, a teda nejestvuje správna odpoveď. Každopádne, pri montáži fasády z dreva stavte nielen na kvalitné rezivo, ale aj skúsenú firmu, ktorá bude realizovať pokládku. Aby ste dosiahli želaný efekt, tak sú rozhodujúce detaily – obzvlášť v oblastiach ako okná, dvere či rohy nehnuteľnosti. A ako už bolo spomenuté, fasády z dreva si síce nežiadajú častú a špeciálnu údržbu, avšak rozhodne nepodceňujte primeranú starostlivosť a ošetrenie dreva. Nezabúdajte totiž, že neošetrované drevo má vo všeobecnosti o pár rokov kratšiu životnosť ako pravidelné ošetrované drevo. Aj preto v našej ponuke nájdete vhodné oleje, vosky a ostatné prípravky na bezpečné ošetrovanie. S výberom vám radi pomôžeme.