KVH hranoly

Čo sú KVH hranoly

Masívne konštrukčné KVH hranoly (rovnako ako aj BSH hranoly) spĺňajú tie najvyššie kvalitatívne normy. Vyrábame ich z precízne spracovaného severského smreku, ktorý patrí medzi pevné, odolné a ekologické (recyklovateľné) materiály. KVH hranoly sa vyznačujú výbornými zvukovými a tepelno-izolačnými vlastnosťami a odolnosťou voči drevokazným škodcom. K tomu zaiste prispieva primeraná hodnota vlhkosti pri technickom vysušovaní reziva, ktorá zároveň prispieva aj k minimálnej deformácii dreva, jeho odolnosti voči praskaniu i zachovaniu tvarovej stálosti (žiadne krútenie ani praskanie).

KVH hranoly ako stavebný materiál

KVH hranoly sa môžu okamžite použiť na rozmanité účely – drevostavby, deliace priečky (konštrukcie), menšie domáce stavby (altánky, záhradné domčeky, pergoly a i.), výroba podkladového roštu či nábytku a pod. KVH hranoly sú vhodné aj ako stavebný materiál pre moderné drevostavby, keďže boli vytvorené v súlade s vysokými požiadavkami na ich ďalšie použitie. Navyše sú šírkovo aj hrúbkovo egalizované, čo je dôležité pre rovinatosť stien drevostavieb. V SLOV-DV vám ponúkame KVH hranoly spĺňajúce pevnostné normy. Nenájdete na nich žiadne kazy. Ich kvalitatívne vlastnosti ich predurčujú na použite pri konštrukčných riešeniach, na ktoré sú kladené vysoké požiadavky na estetiku aj architektúru.

Rozmanitosť rozmerových prevedení KVH hranolov

Naša ponuka zahŕňa KVH hranoly rôznych šírok (100, 120, 140, 60 – 160 a 80 – 180 mm) pri štandardnej dĺžke 6000 mm. Viete vlastne, čo znamená označenie KVH? Ide o skratku  nemeckého slova Konstruktionsvollholz, v preklade konštrukčné stavebné drevo. KVH hranol je teda hobľovaný a sušený hranol vyrobený podľa presne stanovených noriem a technologických postupov. Štandardne sa vyrábajú štvorstranne hobľované hranoly, dĺžkovo nadpájané ozubovým spojom, tzv. cinkom, so zrazenými (fázovanými) hranami pod 45 stupňovým uhlom. Okrem KVH hranolov zahŕňa naša ponuka aj BSH hranoly, drevené hranoly na fasády, OSB dosky, termodrevo, hobľované a terasové dosky, obklady a mnohé iné produkty, ktoré sú vyrobené z prvotriednych drevín – severského smreku, príp. severskej borovice. Náš sortiment sme doplnili aj o produkty z osiky, ktoré sú vhodné do sauny (hobľované dosky, tatranský profil). Okrem BSH a KVH hranolov máme v ponuke aj C24 hranoly. Kontaktujte nás pre bližšie informácie.