Termodrevo

Pozrieť ponuku Termodreva

Viete, čo je termodrevo? Ide o výraz spájajúci sa s tepelne spracovaným drevom (zvyčajne pri teplotách v rozmedzí 160 – 200 stupňov Celzia). Termodrevo je špeciálne upravované v príslušnom ochrannom prostredí, a to pri vysokej teplote a bez chemikálií – v celej fáze jeho výroby. Vďaka termoprocesu získa drevo nové užitočné vlastnosti a dôjde aj k zmene jeho rozmerov  (avšak len o cca 3 – 5 %). Termodrevo sa vyznačuje zníženou nasiakavosťou vlahy, čo prispieva k jeho tvarovej a rozmerovej stabilite. Jeho ďalším pozitívom je výborná odolnosť voči drevokaznému hmyzu či hnilobe. Vďaka tomu termodrevo vydrží dlhé roky. Zaiste oceníte aj jeho úžasné tepelno-izolačné vlastnosti.

Rozmanité využitie termodreva

Termodrevo patrí k najpredávanejším materiálom v súčasnosti pre svoje všestranné využitie (parkety, obklady, eurohranoly na dvere a okná, záhradný nábytok, protihlukové bariéry, nášľapné vrstvy na plávajúce podlahy, drevostavby, obkladové a fasádne palubky a pod.). Vyznačuje sa pomerne nízkou hmotnosťou, zvýšenou statickou tvrdosťou a vysokou odolnosťou i stabilitou. Zaujímavá je jeho farba, každopádne odporúčame používanie príslušných UV olejov a náterov pre udržanie originálnej farby i uchovanie vlastností termodreva, ako je napr. vysoká odolnosť voči vlhkosti. Taktiež tým predídete rôznym povrchovým frakciám. Termodrevo v našej ponuke zahŕňa obklady, Rhombus profil, terasové doskyhobľované hranoly vyrobené z tepelne upravenej severskej borovice.

Ekologické a jednoducho opracovateľné termodrevo

Termodrevo predstavuje prírodný a teda ekologicky nezávadný materiál, ktorý sa – ako každé iné drevo – môže recyklovať. Je dôležité podotknúť, že termodrevo je v porovnaní s klasickým drevom viac suchšie, a teda aj krehkejšie. Preto je žiadané jeho správne remeselnícke spracovanie s použitím kvalitných a vhodných nástrojov. Opracovanie by malo byť menej komplikované, keďže termodrevo neobsahuje živicu. Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať. Radi vám pomôžeme nielen pri výbere termodreva, ale aj ostatného reziva, ktoré dovážame z Archangeľskej oblasti v Rusku. Ak potrebujete BSH hranoly, KVH hranoly, OSB dosky, fasády z dreva či uvažujete nad drevenou terasou alebo iným stavebným projektom, ktorý si žiada kvalitné rezivo – u nás ste na správnej adrese.