BSH hranoly

BSH hranoly a ich využitie

BSH hranoly sa vyrábajú z technicky vysušených smrekových lamiel (dosiek), ktoré sa na seba vzájomne lepia certifikovaným polyuretánovým lepidlom bez obsahu formaldehydu. Lepením dochádza k eliminácií vzájomných pnutí lamiel a dosahuje sa homogenizácia hranolov. Všetky štyri plochy sú dôsledne hobľované so zrazenými (fázovanými) hranami pod 45˚ uhlom. BSH hranoly sú dôsledne vysušené (vlhkosť cca 15 %), čo prispieva k ich tvarovej stálosti a minimálnym deformáciám dreva. V súčasnosti sa BSH hranoly využívajú ako stavebné diely pre drevené konštrukcie ako napríklad pre steny, nosníky, mosty, strechy, pergoly, zimné záhrady, prístrešky pre autá a pod. Taktiež sú odporúčané ako stavebné rezivo na hrubú stavbu.

BSH hranoly a ich výhody

Dnes sú BSH hranoly obľúbené pre svoju mimoriadnu nosnosť, vysokú stabilitu, minimalizáciu trhlín a výbornú odolnosť voči praskaniu, vlhkosti, agresívnym látkam, plynom či drevokazným škodcom ako huby či hmyz (samozrejme, za predpokladu dodržania pravidiel bežnej stavebnej ochrany dreva – uzavretá stavba). BSH hranoly sú charakteristické aj vysokou stabilitou v prípade požiaru (majú lepšiu odolnosť ako oceľ). Vyznačujú sa aj veľkou nosnosťou pri pomerne nízkej hmotnosti. BSH hranoly v našej ponuke sú vyrobené z kvalitného a odolného severského smreka. V SLOV-DV ich máme vo viacerých rozmerových variantoch – 100 x 6500 mm, 120 x 6500 mm, 140 x 6500 mm, 160 x 6500 mm, 200 x 6500 mm, 60 x 6500 mm či 80 x 6500 mm. Hodia sa na široké spektrum konštrukcií. Určite oceníte aj ich vizuálne atraktívny povrch.

Prvotriedna kvalita BSH hranolov

BSH hranoly nájdu uplatnenie v interiéroch aj exteriéroch, pričom spĺňajú požiadavky na dizajnovosť a estetiku, a to aj pri náročnejších realizáciách. Dôvod je prostý – prepájajú úžasné vlastnosti dreva ako materiálu v kombinácií s modernými technológiami. BSH hranoly, ako aj náš ďalší sortiment (drevené hranoly na fasády, hobľované a terasové dosky, KVH dosky, tatranský profil, dlážkovica – palubovka, OSB dosky, termodrevo a rôzne drevené obklady) si môžete objednať osobne, telefonicky, mailom či prostredníctvom objednávkového formulára na našom webe. Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať. Náš veľkosklad nájdete v Priemyselnom parku Kolónia v Galante, príp. nás navštívte na jednej z našich troch predajni (Nové Zámky, Galanta, Michalovce).